p a u l   s a l o m o n s   a r c h i t e c t     home projecten prijsvragen publicaties bureau

 


situatie
 
maquette
 

schets

Wolken, reflectie, buitenhuizen met de kleuren van de lucht; wit, grijs, zilver, glas spiegelend en glanzende torens voor trap en lift. Regenwater stroomt langs deze torens naar reservoirs voor de watertuin. Gebouwen los, als groep vrijstaand, met hiertussen doorzicht doorzicht van tuin naar park en water.Wonen tussen de bomen, met uitzicht op park en water en een tuin. Coulissen van het landschap zorgen ook voor beschutting en privacy in de woning en in de gemeenschappelijke tuin.
Collectieve gebouwengroep met tuin en private woningen naar wens bewoners. De samenhang tussen individuele wensen en de grotere gebouwen is in vele variaties telkens weer aanwezig. Er zijn kleine- en grote units, woningen met dubbele verdiepinghoogte, penthouses, van atelier tot gezinswoning.
Ruimte aan de gevel is ontworpen als verblijfsruimte. Royale glazen schuifwanden maken het mogelijk om licht, uitzicht en ventilatie aan te passen.
Het ritme van de openingen tussen de torens en de gebouwen zorgt behalve voor uitzicht op bomen en water ook voor afwisseling tussen donkere en lichte delen van de tuin. Deze tussenruimtes zijn nauwelijks merkbaar lichtdoorschijnend, maar tussen licht en donker bij het dalen van de zon scherp afgetekend tegen de lucht, elementen in zilver, kleurrijk als herinnering.

programma
locatie
opdrachtgever
ontwerp

110 appartementen, parkeergarage
Amsterdam, sloterplas
Eigen Haard
1999-2000
projectarchitect bij Duinker, van der Torre, architecten


1 2    
de bewoonde tuin