p a u l   s a l o m o n s   a r c h i t e c t     home projecten prijsvragen publicaties bureau

 


 

De trap achter in het huis aan het eind van een lange hal levert ruimte op voor een royale woonkamer en een woonkeuken. Het zijn beide volwaardige ruimtes die apart, maar ook samen goed te gebruiken zijn. Dit afzonderlijke gebruik geeft veel vrijheid aan de bewoners. De tafel in de voorkamer (de woonkeuken) kan het middelpunt zijn voor uitwisseling en ontmoeting tussen bewoner en bezoeker. De voorkamer wordt hiermee een uitbreiding van de stedelijke ruimte aan de straat. Programma, plan en ruimte horen bij elkaar, en openen op die manier het interieur. Het raam van de overloop op de bovenverdieping is zichtbaar vanaf de entree aan het einde van hal en trap. Op de verdieping wordt de ruime en lichte hal voortgezet door het daglicht dat naar binnen komt, het is tegelijkertijd een rustpunt en een keerpunt. Hier liggen drie kamers, badruimte en een kastenwand. De grote woning, met een dakkamer op de zon gericht, heeft als zolder een mooie en bruikbare ruimte. Deze is in de zomer met geopende ramen ook een buitenkamer.

 

 

 


1 2    

de straat aan het plein