p a u l   s a l o m o n s   a r c h i t e c t     home projecten prijsvragen publicaties bureau

 


apollolaan
 
hal
 

Het betreft een grote verbouwing van een mooi en royaal appartement uit de jaren 30 van architect J.F. Staal in het Plan Berlage, Amsterdam-zuid: een ruime kamer-en-suite en een grote hal in het midden van de woning, maar een kleine badkamer en een minimaal keukentje. Door verplaatsing van de badkamer naar de grootste slaapkamer ontstond ineens de ruimte voor een grote keuken naast de woonkamer. Een doorbraak aan de achtergevel maakt de woning lichter en zonniger, met extra zitruimte aan de gevel. Tussen de beide doorbraken van gang en woonkamer naar de keuken zijn aanrecht met apparatuur, wasruimte en een gastenbadkamer nu het midden van de woning, haast verborgen maar heel nabij.
In de uitwerking, detaillering en kleur is gezocht naar een mooie harmonie van de nieuwe elementen en de oorspronkelijke elementen van de woning. De strokenparketvloer vormt een samenbindende achtergrond
.


programma:
lokatie:
opdrachtgever:
ontwerp:
uitvoering:

 

verbouwing appartement
apollolaan 75
familie errami-salomons
2010
2011/2012

 

 

 

1 2    
apollolaan