p a u l   s a l o m o n s   a r c h i t e c t     home projecten prijsvragen publicaties bureau

 


it's nature - materiaalimpressie

It's nature

De gebouwvorm is gebaseerd op de karakteristiek van de duinen en respecteert de bomen op het terrein. Het huis is alzijdig georiënteerd.

Onder een fraai overstek aan een patio ligt de entree van een woning met twee royale en hoge verdiepingen.  Het dak is een dubbel zadeldak. Doordat de plattegrond de contour van de bouwenvelop volgt  ontstaat een sculpturaal beeld dat past bij de duinwallen.

De begane grond met veel glas betrekt de omgeving bij de woning. Het zicht is privé door houtwallen, bomen en de glooiing van het terrein naar de beek aan de zuidzijde. De verdieping met dak en gevel van gestapeld natuursteen is meer besloten.  Door de overstekken ontstaan er beschutte ruimtes/terrassen. De binnenruimte is licht door de patio, hoge verdiepingruimte en een bijzonder dak. Het uitzicht vanaf woonkamer en terras over de beek opent de woning naar het open landschap van de cultuurtuin.
De studio, een boven de tuin zwevend volume, maakt een meervoudig gebruik van de woning mogelijk. Te denken valt aan een gastenverblijf, werk- of atelierruimte, familie aan huis.

Vorm en de materialen natuursteen en glas geven aanleiding om het project duurzaam en ecologisch uit te werken. Een warmtepomp zorgt voor een behaaglijk klimaat met koeling  in de zomer en verwarming in de winter.


1 2 3 4

park brederode - villa It's nature