p a u l   s a l o m o n s   a r c h i t e c t     home projecten prijsvragen publicaties bureau

 


maquette woonhuis retel-helmrich

 
 
 

Het woonhuis overtoom 405 bestaat uit twee zelfstandige woningen; de ene woning bestaat uit de begane grond met een kelder en de andere woning betreft de eerste- en de tweede verdieping met een zolder.

Het aanwezige zonlicht op zolder aan de achterzijde van de woning is een verborgen kwaliteit van de woning. Het is in de huidige situatie nauwelijks merkbaar. De woonetage ligt twee verdiepingen lager en is op het noorden georiënteerd.

Om optimaal van het (zon)licht te profiteren wordt de woonetage naar de tweede verdieping verplaatst en vormt samen met de studeerruimte op de zolderetage een prettige leefruimte. Onverwacht is dit een zonnig deel van het overwegend op het noordengerichte huis.
Langs de beide langswanden dringt het licht dieper de woning binnen. Aan de ene zijde door een glasplaat in de vloer aan de andere kant is er een transparant dakluik met trap naar het dakterras. Door de open trappen geeft dit ook extra licht in de woonkamer. Op de eerste verdieping zijn er de slaapkamer, badkamer en een wc.

 

 

 


 

programma: woonhuis
lokatie: overtoom 405
opdrachtgever: Retel-Helmrich
ontwerp:2008
start bouw: 2009, oplevering 2011


1 2    
woonhuis Retel-Helmrich